Aktuellt

I Svenoniusland bör du köpa en privat sjukvårds-försäkring

 

Ungefär 60 procent av dagen väljarkår mindes kanske ännu vid Covid 19 utbrottet, ordet Folkhemmet med motvilja. Alltsedan Palme mördades 1986 har särintresset lyckats kapa ordet, gjort det synonymt med Sovjetrepublikens inhumanism. Men Folkhemmet står för demokratisk socialism: ansvarskänsla och medmänsklighet; alla lika inför lagen. Folkhemmet lyckades göra vårt lilla land betydligt större än vi var. Folkpension, sjukförsäkring, tandvårdsförsäkring, barnbidrag, tak över huvud, det är Folkhemmet.

Många länder i världen tyckte att vi på ett förvånansvärt effektivt sätt lyckas ta tillvara på folkets kvaliteter, med likvärdig skola, vård. Det idag världsledande Finland kopierade den svenska skolan, som vi övergav för Astar, och IES och Academedia.

2006 lyckades moderaterna sälja sitt ”Folkhem med valfrihet”, ett ett sommarkvällsfestligt Grönan i neon. All tänkvärd ”tråkig ”myndighetsutövning, speciellt skyddsvärd sådan, som skola och vård, socialförvaltning, blev entreprenad. Idag står vi i upp till knäna i den sörja som högern skapat. Det byggs inte längre kommunala skolor och vårdcentraler. Särintresset tar hand om det.

 

2006 togs stora lån till jobbskatteavdrag för att visa att skatt och välfärd inte har något samband. I bakgrunden släpptes främmande makt in, särintresset. Det styr politikerna med vänsterhanden. Näringslivet är inte svenska innovatörer längre. Capio är ägt från Australien. Koncernerna styr landsting och kommuner. Kräver idag upphandlingar, eller ”de fria dragningarna” på skattemedel, som betalas med besparingar på personal. Av arbetarna och tjänstemännen blir bara aska.

Alliansens kupp –skänker nationens tillgångar till särintresset medan långa vård – och skolköer, segregation göder organiserad brottslighet.

Planen var ett A och ett B lag. Privat sjukvård. Vem vill inte glänsa lite? Den enskildes känsla av maktberusning vinner över den gemensamma miljön och befolknings hälsa.

När Covid 19 slår till visade det sig plötsligt att 4500 intensiv-vårdsplatser, som fanns i beredskap 2005, i Svenonius land har blivit till 550. Folkhemmets omsorg, borta. Har du inte en privat sjukvårdsförsäkring, för 5000 i månaden? Köp en, Aleris tar emot betalande kunder. Den betyder liv eller död i högersverige!

Vänsterpartiet, Uppland-Bro

 

 

Kopiera länk