Aktuellt

Nu börjar valkampanjen 2018

Idag hade vi ett upptaktsmöte för att dra igång vår valkampanj.

Mötet var välbesökt både gamla och nya kamrater kom och deltog i diskussionen.

Vi gick igenom det aktuella politiska läget i kommunen och så tittade vi på vårt utkast till valplattform för valet 2018.

Ett genomgående tema i texten är att vi vill skapa trygghet i vår kommun. Och det vill vi göra med en långsiktig politik som på sikt ger människorna trygghet. Här kommer ett axplock av de frågor som vi driver.

Vi anser att ropa på poliser och fler väktare inte är att lösa problemen.

Vi menar att trygghet bygger kommunen genom att driva en bra politik som arbetsgivare. Personalen särskilt inom socialtjänsten ska får 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön, något som inte kostar särskilt mycket i förhållande till vinster vi kan göra. Personalen stannar i Upplands-Bro, de som söker stöd och hjälp hos soc kommer därmed att få behålla sin socialsekreterare och då kan hjälpen bli mer effektiv och bättre. Trygghet för den hjälpsökande och trygghet för personalen!

Vi menar att möjligheter för ungdomar att ha en aktiv och meningsfull fritid gör deras liv tryggare och färre ungdomar dräller runt och saboterar i kommunen.  Därför vill vi drastiskt sänka avgiften till kulturskolan. Vi vill också bygga ett Kulturhus i Kungsängen, som är ett riktigt kulturhus, det vi har nu är inget kulturhus.
Trygghet för ungdomarna och för alla andra!

Vi menar att utomhusmiljön i kommunen kan bli mycket bättre. Idag sker skötseln av våra gröna ytor på entreprenad. Vi vill anställa en stadsträdgårdsmästare som ska ha det övergripande ansvaret för skötsel av gröna ytor, gräsklippning, planteringar, snöröjning m.m. Vi slipper då kostnaderna för upphandlingen och vi har en direkt kontroll över hur verksamheten sköts. Stadsträdgårdsmästaren kan också i sin personal ha personer som kanske varit arbetslösa eller behöver stöd för att ta sig in i arbetslivet.
Trygghet bygger vi genom att skapa trivsamma grönområden!

Dessutom så är vi förstås mycket kritiska till att en stor del av den svenska skolan bedrivs av vinstdrivna företag. Och som knorr till vårt möte kunde vi se den musikfilm som Tomas Carneheim har spelat in. Den handlar om vinstdriven skola.

Här är den:

 

 

 

 

Kopiera länk